Pierwsze skojarzenia z Francją? Wyjątkowe wino i wspaniałe jedzenie.
Nie musisz się jednak przenosić do Francji, aby skosztować jednej z najlepszych kuchni świata. 15.02 w Brzasku organizujemy warsztaty z degustacji win francuskich połączone z wspaniałą kuchnią tego kraju. Zapisz się już dziś!
O warsztatach:
Nie jest tajemnicą, że do kuchni danego kraju najlepiej pasuje wino z lokalnych upraw wyrabiane przez rzemieślniczych winiarzy, którzy najlepiej rozumieją kulturę kulinarną swojej ojczyzny. Francja to matecznik jakościowego winiarstwa oraz skarbnica kulinarnej wiedzy i innowacji. Zapraszamy na pierwsze spotkanie z cyklu „Degustacja win w Brzask Bistro”, na którym będziecie mieli okazję spróbować pięciu klasycznych dań kuchni Francuskiej w połączeniu z pięcioma winami różnych regionów tego wspaniałego kraju.
O prowadzącym:
Krystian Blejder, doświadczony poznański sommelier. Absolwent Wine & Spirits Education Trust, gdzie certyfikat WSET3 Advanced in Wines zdał z wyróżnieniem. Student programu WSET Diploma in Wines. Prowadzi warsztaty tematyczne oraz kursy WSET1 i WSET2 w Poznaniu. Autor licznych artykułów w kwartalniku „Trybuszon”, gdzie w dziale Akademia Wina regularnie zgłębia tajniki procesów zachodzących w winie, jego produkcji, klasyfikacji winnic europejskich czy organicznej i ekologicznej certyfikacji wina.
Zapisy: https://app.evenea.pl/event/degustacja-win-brzask-bistro-francja/